dijous, 24 de juny del 2010

Conferència de Hmad Hammad al Col·legi de Periodistes de Catalunya


Hmad Hammad, carismàtic i destacat defensor dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental, farà una xerrada sobre la repressió i la vulneració sistemàtica dels drets humans per part de les forces d’ocupació del Marroc.


La conferència es farà dimarts, 29 de juny, a les 19.30h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10 de Barcelona). L’acte comptarà amb la participació de Cristina Navarro, jurista, Núria Salamé, presidenta d’ACAPS, Mah Iahdih, representant de la Delegació del Front Polisario a Catalunya, i Miquel Carrillo, diputat al Parlament de Catalunya i Coordinador Intergrup "Per la Pau i la Llibertat al Sàhara".


Hmad Hammad és vice-president de CODAPSO i parlarà des de la seva experiència personal, amb un historial d’empresonament i tortures que es remunta a l’any 1976. La conferència tractarà la situació que es viu actualment al Sàhara Occidental sotmès a ocupació, on la població sahrauí pateix agressions contínues per part de la policia marroquina i, actualment, pels colons, que protagonitzen actes violents amb atacs i agressions organitzades.


Hmad Hammad és Primer Premi Drets Humans de l'Observatori de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Badajoz, Premi "José Antonio Gonzáles Caraballo" per a la Solidaritat; Premi Internacional de Drets Humans de Siero (Astúries), entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada