diumenge, 24 d’abril del 2011

AGRESSIÓ DEL MARROC ALS SAHARAUIS CONCENTRATS DAVANT LA CASA DE SAID DAMBAR, EXIGINT QUE S’ESCLAREIXIN LES CIRCUMSTÀNCIES DE LA MORT D’AQUEST

Aquests dies, estem assistint a una veritable escalada d’agressions als sahrauís que viuen als Territoris Ocupats del Sahara Occidental, per part de la policia i les forces d’ocupació marroquines, que semblen voler aprofitar que la premsa occidental està més pendent del que passa a Líbia, Síria o el Iemen, per tal d’actuar més impunement, del que ho havien fet fins ara, en contra dels sahrauís que exigeixen el respecte als drets humans i al seu dret a l’autodeterminació.

Aquests dies ens arriben notícies d’agressions racistes a estudiants sahrauís a Rabat, que han tingut com a culminació la mort d’un d’ells.

També ens arriben notícies de les agressions que han patit els sahrauís concentrats davant la casa de Said Dambar, pel fet d’exigir una investigació veraç i imparcial sobre les circumstàncies en que va morir aquest. En aquestes agressions ha participat la policia marroquina i han provocat que al menys 5 persones hagin estat portades a l’hospital amb evidents signes de la violència provocades per les forces d’ocupació.

Des de l’ACAPS i RESISTÈNCIA SAHRAUÍ, volem denunciar aquestes agressions i el fet de que es produeixen amb total impunitat, ignorant els drets de les persones i del poble sahrauí a viure en pau i en llibertat.

Demanem a les nostres institucions, partits polítics i personalitats, que actuïn i exigeixin al Regne del Marroc que cessi immediatament l’espiral violenta que està protagonitzant al Sàhara Occidental i per fi, que respecti els drets humans dels habitants d’un territori i d’un poble, que segons reconeix la ONU, té dret a decidir el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada