dissabte, 2 d’octubre del 2010

Llàgrimes d'alegria i orgull

Per fi son llàgrimes de felicitat, d’alegria, d’orgull per la lluita pacifica d’un poble que dia rere dia ens dóna més mostres de resistència i dignitat, tot i el bloqueig informatiu, tot i les portes que els “poderosos” els hi tanquen. Aquesta nit del 30 de setembre ha estat tota una victòria per als sahrauís que amb esparadrap a les boques han fet una manifestació pacífica a la ciutat de l’Aaiún ocupat.


En l’últim dia de la tornada d’activistes sahrauís als territoris ocupats, després de la conferència d’Alger, s’ensumava en l’ambient certes ànsies per part de la policia marroquina de continuar amb la dura repressió a la que ens té acostumats. Centenars de policies envoltant la casa d’acollida d’activistes sahrauís i observadors internacionals presagiaven el pitjor per aquesta nit.


L’estratègia sahrauí ha pres un gir radical, la consigna ha estat manifestar-se en silenci, sense crits, sense banderes. Un rere un altre han anat seient als carrers de l’Aaiún ocupat amb esparadrap a les boques, manifestant així al monstre ocupant el poder del silenci. Després de mitja hora de manifestació han pogut celebrar tots dins de les cases que per primer cop han tornat sense cops, sense agressió física. Val a dir que la policia marroquina no donava crèdit al que veien els seus ulls, ja que desitjaven tenir la mínima oportunitat per carregar contra la població sahrauí. 


Mentrestant a l'altre banda del fil, erem molta gent que amb el cor encongit hem seguit online els moments de tensió, d'incertesa, de pànic i finalment d'alegria, plorant cadascú des de la seva cadira però amb el cor a l'Aaiún ocupat. Hem tingut la sensació de que estavem allà, perquè hem escoltat el seu silenci, els seus crits d'alegria, però sobretot ens han transmès la seva dignitat i la seva força per continuar amb aquesta lluita, perquè avui s'ha fet història. 


S'ha aconseguit trencar una miqueta el bloqueig informatiu. La retransmissió per tercer dia consecutiu de tot el que anava passant a l'Aaiun , i de les xarxes socials, ha permès que estiguéssim informats al segon.
 

Donar les gràcies a les persones que han fet possible aquest desbloqueig informatiu, ja que creiem en un treball en xarxa en el que el beneficiat sigui el poble sahrauí. 

Però això, per desgràcia, no acaba aquí... és molta la feina que s'ha de fer, i només amb la unió de totes les forces (per insignificants que poguin semblar, són molt importants) es podrà aconseguir el desig que tots els que coneixem al Poble Sahrauí volem, la llibertat d'aquest poble que porta més de 35 anys en una lluita molt injusta.


Perquè crèiem que amb la unió d'esforços, sense importància de lloc de procedència, d'associació o de partit polític, però si amb una mateixa línea de treball es pot aconseguir la llibertat.


Aquesta nit dormirem més emocionades, però una mica més tranquiles!!!


Alba Mate i Patrícia Hidalgo

YALAH - Solidaris amb el Poble Sahrauí
Sant Adrià de Besòs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada