dimecres, 17 de març del 2010

Neix l’associació Resistència Sahrauí

Antoni Guirao, membre de l’ACAPS i de la comissió permanent de CEAS-Sàhara, va presentar la nova associació Resistència Sahrauí, en un acte sobre els drets humans al Sàhara Occidental. L’acte va comptar amb el testimoni del jove sahrauí El Bekay, detingut a la intifada del 2005 i exiliat, i amb l’experiència de Cristina Navarro, jurista i observadora internacional. La presentació es va dur a terme a Sitges, el passat 13 de març.

L’associació Resistència Sahrauí té per objectiu donar suport als defensors dels drets humans sahrauís i als activistes dels territoris ocupats. L’associació gestionarà recursos per al manteniment de la causa sahrauí i donarà suport als professionals que puguin actuar en la defensa dels drets i dels interessos del poble sahrauí. Finalment, Resistència Sahrauí desenvoluparà iniciatives que afavoreixin l’intercanvi cultural, polític, econòmic i social entre el poble sahrauí i el poble català.

El Sàhara Occidental és legalment com a Territori No Autònom i està pendent d’un procés d’autodeterminació. En aquest context, l’ocupació del territori per part del Marroc i l’explotació de les riqueses naturals del país, va en contra de la legalitat internacional. El respecte del dret de lliure determinació és considerat com a condició prèvia per gaudir de la resta dels drets fonamentals de la persona. En aquest sentit, hi ha múltiples informes d’organismes i d’associacions internacionals de drets humans que mostren una gran preocupació per la sistemàtica vulneració dels drets polítics, jurídics, socials, econòmics i culturals que exerceix el Marroc contra la població sahrauí. Al Sàhara Occidental, la població sahrauí viu immersa en un constant clima de terror i de violència repressiva, davant de la mirada cega de la MINURSO.

Properament es farà la presentació oficial de Resistència Sahrauí a Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada